Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

5 positieve tips voor op de werkvloer

Bij EN uitzendbureau vinden wij werkgeluk belangrijk! Bij iedere werknemer zal het zo moeten zijn dat deze met plezier naar het werk gaat. Daarom vinden wij het jammer wanneer wij te horen krijgen dat werknemers niet op hun plek zitten.

Dit kan anders! Ik ben op onderzoek uitgegaan hoe je met een aantal makkelijke tips een positieve draai kan geven aan je werkdag. Het gevolg van positief denken op het werk levert veel energie op wat ook doorwerkt in je privésfeer. Kortom: een win-winsituatie.

 

1. Vergelijk jezelf alleen met jezelf

We hebben vaak de neiging om onszelf te vergelijken met anderen. Dan kies je vaak ook nog eens iemand uit die ergens net iets meer in uitspringt dan jij. Soms werkt dat stimulerend, maar het kan ook heel negatief werken voor je zelfvertrouwen. Vergelijk jezelf met jezelf!

Stel doelen en kijk waar je een tijd geleden stond en wat je nu hebt bereikt. Let wel op: je hoeft niet in een keer het hoogste doel te bereiken. Probeer je doel in stapjes te bereiken, neem de tijd en stel realistische doelen.

Om jezelf verder te ontwikkelen stel jezelf dan de vragen: Hoe heb ik dit bereikt? Wat wil ik nog bereiken? Hoe kan ik dit bereiken? Op deze manier kun je met jezelf aan de slag. Wees vooral lief en eerlijk tegen jezelf!

2. Lachen is gezond!

Lachen reduceert stress en haalt je gedachten weg van angst. Onderzoek heeft nu ook aangetoond dat lachen een positief effect heeft op de productiviteit. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat jij je de hele dag bezighoudt met lol trappen met collega’s, maar lachmomenten horen zeker thuis in een werkdag. Lekker lachen op het werk voor een goede sfeer!

3. Richt je op de dingen die goed gaan

Wij als mensen richten onze aandacht vaak als eerste op dingen die niet goed gaan. Dit is jammer; hierdoor kom je vaak in een negatieve sfeer! Bekijk wat er juist goed gaat en vier deze successen en bekijk hoe je tot deze successen bent gekomen. Geef elkaar complimenten. Probeer van fouten te leren en dit om te buigen naar hoe dit voorkomen kan worden of hoe het beter kan. Door positief te denken kom je in een fijne flow en kun je tot betere oplossingen komen!

4. Doe iets goeds voor een ander

Help elkaar eens een handje. Je krijgt terug wat je geeft en het zal je verbazen hoeveel energie je hiervan krijgt. Ik zou zeggen: probeer het eens!

5. Stel doelen voor jezelf

Wat wil je bereiken? Wat is je passie? Wat vind je belangrijk? Het kan iets groots zijn, maar ook iets kleins. Stel haalbare doelen voor jezelf. Schrijf je doelen op zodat je eraan herinnerd wordt. Focus je op je doel en bedenk hoe je dit kunt bereiken. Zorg voor uitdagende en haalbare doelen zodat je ze ook daadwerkelijk kan bereiken. Het geeft energie als je de gehaalde doelen af kunt strepen. Behaalde doelen smaken naar meer!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions