Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

CAO wijzigingen 2020

CAO wijzingingen 2020

Je bent aan het werk en wil graag weten hoe de arbeidsvoorwaarden voor je geregeld zijn en waar je recht op hebt. De meeste regelingen zijn vastgelegd in de CAO waar jouw bedrijf onder valt. Het kan zijn dat jouw bedrijf geen CAO volgt, of naast de CAO nog een bedrijfseigenregeling heeft. Is dit het geval, dan kun je hier jouw rechten in terugvinden.

Een CAO wordt vastgelegd voor een bepaalde tijd en wanneer deze afloopt, worden de voorwaarden opnieuw bekeken en eventueel bijgesteld. Tussentijds (binnen de looptijd van een CAO) worden ook vaak nog salariswijzigingen doorgevoerd.

 

 

Welke CAO’s wijzigen per 1-1-2020?

Er zijn veel CAO’s die per januari salariswijzigingen toepassen. Werk je bijvoorbeeld in de timmerindustrie? Dan krijg jij een salarisverhoging per 1 januari. Werk je in een andere sector en wil je weten of je recht hebt op een salarisverhoging, volgens CAO? Klik hier* voor een overzicht van de CAO’s die per 1 januari een salariswijziging hebben.

Onder welke CAO val ik als uitzendkracht?

EN uitzendbureau is aangesloten bij de NBBU. Dit is een van de twee brancheorganisaties voor de uitzendbranche. Wij hanteren de NBBU CAO voor uitzendkrachten. Hier kun je de huidige NBBU CAO voor uitzendkrachten downloaden.

In deze CAO staan bepalingen die moeten wij hanteren voor onze uitzendkrachten. Daarnaast staat erin vermeld welke arbeidsvoorwaarden wij moeten halen uit de CAO van het bedrijf waar je tewerkgesteld bent. Dit gaat o.a. om de lonen, toeslagen en reiskosten.

Als uitzendkracht val je onder de NBBU CAO, maar daar hangt nog een andere CAO of bedrijfseigenregeling achter. Ben je werkzaam bij EN, en je weet niet onder welke CAO je valt? Neem contact met ons op voor meer informatie!


Wijzigingen NBBU CAO

De NBBU CAO wordt samengevoegd met de ABU CAO (brancheorganisatie uitzendsector), hierdoor zullen er een aantal wijzigingen plaatsvinden binnen deze CAO. De belangrijkste wijzigingen zijn;

- Toeslag fysiek belastend werk wordt toegepast

- Bij fase 1 / 2 contract zonder uitzendbeding, minimale contractduur van 4 weken

- Langer dan 26 weken aaneengesloten werkzaam? Dan geldt een opzegtermijn van 10 dagen door de werkgever

- De vakantiebijslag wordt verhoogd naar 8,33%

- Geboorteverlof voor de partner is toegevoegd.


Meer weten? Bel of mail ons gerust!

* Bron; salaris-informatie.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions