Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wat betekent discriminatie?

Discriminatie betekent letterlijk; het onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen of groepen.  Deze ongelijke behandeling kan o.a. op basis van leeftijd, geslacht, ras of geaardheid voorkomen. En helaas gebeurt dit nog elke dag.

Vaak zijn mensen zich er niet van bewust dat zij anderen discrimineren. Het is een sluipend proces dat begint vaak bij gebrek aan kennis. Iedereen die anders is, wordt dan teruggebracht tot één aspect van zijn/haar identiteit. Iemand is dan alleen nog maar oud, homoseksueel of van buitenlandse komaf.

Bij EN uitzendbureau hebben wij ook te maken met discriminatie en hebben wij een voorbeeldfunctie naar onze opdrachtgevers toe. Het is heel simpel, op het moment dat een opdrachtgever een vraag bij ons neergelegd om een functie in te vullen, stellen wij geen vragen die discriminerend kunnen zijn. Wij gaan naar iemand op zoek die de functie in kan vullen, ongeacht bv leeftijd, ras of religie.

Wel merken wij dat er tegenwoordig meer gelijkheid is, wellicht omdat de kennis er meer is. We zien het meer, praten er meer over en beseffen dat iedereen gelijk is. 

Wil jij weten hoe wij als EN omgaan met discriminatie?

Lees hier ons discriminatie beleid.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions