Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Durf de stap te zetten en kom in contact!

23 augustus 2019 | Praat jij op een gelegenheid vaak met een vast groepje mensen? Het kan juist interessanter zijn om eens met andere mensen te praten. Leg nieuwe contacten en wie weet wat jullie voor elkaar kunnen betekenen. Ilse helpt je in deze blog op weg om nieuwe contacten te leggen en nieuwe kansen te grijpen. 
Het valt mij regelmatig op dat mensen bij een verjaardag, cursus of (netwerk)bijeenkomst blijven praten met bekenden. Persoonlijk vind ik dit zonde, omdat het je zoveel meer kan brengen wanneer je ook met nieuwe contacten gaat praten! 

Ga uit je comfortzone

Als je constant op één plek blijft staan met een vast groepje, zal er niet snel contact met je worden gezocht door een derde. Terwijl deze derde persoon misschien net jouw kruiwagen kan zijn voor die nieuwe uitdagende baan, waar je al een hele tijd naar op zoek bent. Je zult ook mensen ontmoeten waar je totaal geen klik mee hebt, maar hier leer je alleen maar van!

Durf en maak contact

De derde persoon zal niet altijd direct iets voor je kunnen betekenen, ga ook niet alleen met die intentie het gesprek aan maar maak contact. Wees oprecht geïnteresseerd en wie weet wat jullie in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen. Als je het spannend vindt kun je kiezen om op een groepje mensen af te stappen waarvan je er een aantal kent.

Doel: minimaal twee nieuwe contacten leggen

Stel voor jezelf een doel in met betrekking tot het maken van nieuwe contacten. Een voorbeeld is om kennis te maken met twee onbekende personen. Verruim je doel als het je lukt en je zult merken dat het leuk is om nieuwe mensen te spreken en te leren kennen. Naarmate je dit vaker doet zul je ook merken dat het steeds minder energie kost.

Grijp je kans!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Ga netwerken! Ook kun je bij ons langs komen en dan helpen wij je verder. 

Direct inschrijven Bekijk vacatures

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions