Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Een goede eerste indruk

Stel je voor, je hebt al ruim 5 jaar bij dezelfde werkgever gewerkt en besluit dat het tijd is voor wat anders. Spannend! Je moet je CV weer opzoeken en bijwerken, je verdiepen in de arbeidsmarkt en natuurlijk ook solliciteren wanneer je de geschikte vacature hebt gevonden!
Als alles goed gaat, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, hartstikke goed!
Maar dan beginnen de zenuwen toe te slaan.. Zie ik er wel netjes uit, hoe moet ik een hand geven en hoe zorg ik ervoor dat ik een goede eerste indruk achterlaat? 

Om te beginnen, blijf ten allen tijde jezelf!! 

Jezelf voordoen als iemand anders heeft helemaal geen zin, op die manier spiegel jij je toekomstige werkgever een andere werknemer voor en zit jij er ook niet comfortabel bij.
Zorg er dus voor dat je kleding aantrekt waarin jij je comfortabel voelt, maar er ook netjes en verzorgd uit ziet. Zorg ervoor dat je schoenen schoon zijn, je haar netjes zit en je fris ruikt. Je kunt immers maar een keer een eerste indruk maken!

Voor meer tips over gepaste kleding kun je hier lezen.

Tijd voor het gesprek

Er komt iemand naar je toegelopen met een uitgestoken hand. Een hand schudden.. dit is zo’n belangrijk moment! Te slap is niet goed, te stevig ook niet, je eigen hand bovenop draaien komt wel erg dominant over.. Wat is nu de juiste ‘handshake’ ? 

In deze korte youtube film worden verschillende handdrukken duidelijk gemaakt.

Heel veel succes met het maken van een goede eerste indruk!! 

 
 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions