Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Functioneringsgesprek

In deze blog vertel ik je wat dit voor gesprekken zijn en wat het doel is.
Functioneringsgesprekken zijn gesprekken tussen de werknemer en zijn/haar leidinggevende. Zoals het woord al aangeeft gaat de inhoud van het gesprek over het functioneren van de werknemer en de samenwerking tussen hem/haar en het bedrijf.

Bereid het gesprek daarom goed voor. Dit is een moment dat je bepaalde zaken kunt bespreken waar je tegenaan loopt of juist erg tevreden over bent. Hou jezelf de spiegel voor om te kijken hoe de afgelopen periode verlopen is.

Onderwerpen die tijdens dit gesprek staan kunnen zijn: 

- Kennisniveau van de werknemer
- Het contact met collega’s
- Ambities van de werknemer voor de toekomst
- Opleidingsbehoefte
- Arbeidsomstandigheden 

Mijn advies is om de punten die besproken worden schriftelijk vast te leggen.
Verder kunnen er natuurlijk ook andere onderwerpen besproken worden. Het is namelijk een gesprek waarin beide partijen hun zegje kunnen doen. Dit verschilt natuurlijk t.o.v. een beoordelingsgesprek. Dat is namelijk een eenrichtingsgesprek waar de leidinggevende je prestatiets beoordeelt.

Recht hebben op gesprek

Als werknemer heb je altijd recht op een (jaarlijks) functioneringsgesprek. Dit geldt natuurlijk ook voor een uitzendkracht/payrollkracht. Dit kan zowel met het uitzendbureau (formele werkgever) als met het bedrijf zelf (feitelijke werkgever). 

Wij als EN hebben regelmatig contact met onze uitzendkrachten. Dit heeft als grote voordeel dat we op de hoogte blijven van de bevindingen van de uitzendkracht en het bedrijf. Mochten er dan toch dingen naar voren komen, kunnen we tijdig bijsturen waar nodig.

Heb jij binnenkort een gesprek met je leidinggevende en wil je sparren om goed voorbereid het gesprek in te gaan? Neem gerust contact met ons op!

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions