Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Werk en scholing, waar heb je recht op?

Veel bedrijven richten zich op duurzame inzetbaarheid, dit hebben wij ook in onze blogs binnen het thema Duurzaam terug laten komen. Bedrijven zijn er steeds meer op gericht om huidige werknemers te laten leren en groeien binnen de organisatie. Dit is natuurlijk een mooie ontwikkeling, maar wat zijn je rechten als het gaat om scholing via je werkgever? 

Wettelijke scholingsplicht

Sinds 1 juli 2015 is scholing voor werkenmers veprlicht. Dit is wettelijk vastgelegd om duurzame inzetbaarheid te stimuleren. 

Wat houdt deze scholingsplicht precies in? Door de scholingsplicht heeft de werknemer recht op scholing. Werkgevers moeten scholing aanbieden en ook bekostigen voor werknemers, als dit nodig is voor het goed kunnen functioneren binnen de functie die zij uitoefenen. Dit kan in de vorm van een cursus of opleiding worden aangeboden. 

De scholing wordt vaak aangeboden tijdens jouw reguliere werktijden, deze dag wordt dan ook doorbetaald. 

Let op; er kunnen afwijkende regels staan voor scholing werknemers in de geldende CAO. Per CAO kunnen er andere afspraken gemaakt zijn voor scholing, bekijk de CAO waar je onder valt voor meer informatie. 

Scholing uitzendkrachten

Wanneer je werkzaam bent als uitzendkracht, kun je ook aanspraak maken op scholing. Elk uitzendbureau heeft een verplichting om jaarlijks een bepaald bedrag aan duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten te besteden. Er wordt een collectief budget opgebouwd, dus niet per uitzendkracht. Er wordt 1,02% van het feitelijke loon van uitzendkrachten (binnen fase 1,2) opgebouwd als budget. Dit budget kan het uitzendbureau zelf besteden, of dit kunnen zij afdragen aan de Stichting Doorzaam. 

Werk je als uitzendkracht bij EN uitzendbureau en wil je weten welke mogelijkheden er zijn voor scholing? Neem dan contact met ons op! 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions