Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe behaal ik mijn doelen?

Om een bepaalde doelstelling te formuleren zijn er wel een aantal aandachtspunten. We lichten het SMART principe toe, een handig hulpmiddel die ervoor zorgt dat jij duidelijk en concreet een doel kan formuleren.

Hoe behaal ik mijn doelen

Concretiseren van je doel…

Het concreet maken van je doel leidt tot meer succes. BIj het opstellen van je doel zul je rekening moeten houden om deze zo specifiek mogelijk te maken. Een hulpmiddel hierbij is SMART. Dit staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden.
Een doel specifiek maken zorgt ervoor dat het doel niet te algemeen is. De meetbaarheid van het doel geeft aan in welke kaders de doelstelling valt. Vaak gaat dit gepaard met een percentage of een getal. Is het doel acceptabel? Kortom: Kun jij je hierin vinden? Heb jij er commitment mee, net als je collega’s? Een realistisch doel formuleren geeft aan of het gestelde doel ook daadwerkelijk te behalen valt. Bij tijdgebonden kun je denken aan een periode van een aantal maanden, dagen, uren om je doelstelling te behalen

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Naast het formuleren van je doelstelling kan een POP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan) je helpen met het ontwikkelen van jezelf. Heb jij als doel dat je jezelf op de werkvloer wilt ontwikkelen in een aantal onderwerpen dan kun je deze doelen formuleren in een POP. Je kunt je doelen concreet maken door middel van het hulpmiddel SMART.

Soorten doelen? Zakelijk / Privé…

Vooral op zakelijk gebied worden er doelstellingen geformuleerd. Vaak een combinatie van individuele doelstellingen + team/bedrijfsdoelstellingen. In privé verband zijn er natuurlijk ook genoeg doelen te stellen. Op het gebied van gezondheid, lifestyle, voeding, sporten, bucket lists,etc. Belangrijk is dat het geen moeten is. Niemand verplicht je om doelen te moeten stellen.

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions