Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe kom ik erachter welke baan past bij mij?

Weet jij welk beroep bij je past? Wellicht zit je bij huis door het coronavirus en heb je nu de tijd om hier eens over na te denken! Misschien zit je al op de juiste plek, zo niet, dan hieronder wat tips om erachter te komen wat dan wel de ‘juiste baan’ voor je is.

Wij krijgen vaak van kandidaten te horen dat ze niet goed weten wat voor werk ze willen doen. Wat ze niet willen, is vaak wel duidelijk.

Zelf kan je investeren in zelfkennis door op onderzoek uit te gaan. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Er zijn verschillende hulpmiddelen die je bij deze vragen kunnen helpen. 

 • Schakel je netwerk in voor oriënterende gesprekken
  Praat met mensen uit je kennissenkring over hoe jij op hen overkomt, wat je sterke en minder sterke kanten zijn. Dit kan confronterend zijn, maar ook heel verhelderend! 
 • Bezoeken van open dagen bij bedrijven
  Op deze dagen kan je meestal meer van een bedrijf zien. Je kan de sfeer proeven en vaak ook met medewerkers praten om zo uit de eerste lijn meer informatie over de functie en/of het bedrijf te krijgen. 
 • Online (vaak gratis) beroepskeuzetesten
  Door middel van een serie vragen, wordt naar aanleiding van de door jou gegeven antwoorden een profiel opgesteld met daarin beroepsrichtingen die wellicht bij jou zouden passen.
 • Professionele beroepskeuzebegeleiding
  Mocht je met bovenstaande tips nog niet voldoende geholpen zijn kan je ook terecht bij professionele beroepskeuzebegeleiding. Hier gaat men d.m.v. diverse testen en gesprekken dieper in op waar je interesses liggen en ook hoe realistisch het is om hier je beroep van te maken.

En als je dan een baan tegenkomt die je echt leuk lijkt…

 • Heb ik voor mijn “ideale” baan de juiste competenties of kan ik zorgen dat ik die krijg? Je kan veel leren, maar sommige dromen zijn gewoonweg niet haalbaar (bijvoorbeeld straaljagerpiloot worden als je een oogafwijking hebt). 
 • Past de functie bij mijn karakter?Een buitendienstfunctie in de verkoop kan wel heel aantrekkelijk lijken, maar als je over een erg introverte persoonlijkheid beschikt zal dit wellicht niet een perfecte match worden.

Hiervoor kan je op de onze website ook de “elementenvlieger” invullen. Deze (gratis) online test van EN-uitzendbureau geeft je aan de hand van een in te vullen vragenlijst een goed inzicht in je persoonlijkheid. http://elementenvlieger.enuitzendbureau.nl/

Van je hobby je beroep maken? Klinkt leuk, maarvaak is dit niet haalbaar om ook van rond te komen. Kijk eens rond in de branche van je hobby, misschien liggen hier nog kansen!

Succes met je zoektocht!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions