Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe maak ik een goed cv?

Nu Nederland (deels) verplicht thuis zit, is het misschien eens goed om je cv te bekijken en aan te passen waar nodig. Zo kom je goed voor de dag wanneer er weer de ruimte is om te solliciteren en aan het werk te gaan in de baan die jij wilt!

Werkgevers ontvangen vaak veel cv’s voor hun vacatures. Zij zullen niet altijd tijd hebben om deze allemaal heel nauwkeurig te lezen. Des te belangrijker dat jouw cv er in positieve zin uitspringt. 

Je cv (het curriculum vitae) is de samenvatting van jouw professionele leven. Je zet er je werkervaring en opleiding in, samen met persoonlijke informatie zoals competenties, vaardigheden en hobby’s. 

Hieronder een aantal tips om je cv zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen bij werkgevers;

Zorg dat je cv opvalt
Maak je cv in een stijl die bij jou past. Je wilt natuurlijk dat je cv opvalt bij je potentiële werkgever, de stijl laat al een stukje van jouw persoon zien. Maar houd het wel zakelijk.

Maak een sterke pitch of profielschets
Vertel kort en zakelijk (max. 3 á 4 regels) over jezelf, je sterke punten en hoe deze aansluiten bij de vacature. Het doel hiervan is om de lezer nieuwsgierig te maken naar de rest van je cv. 

Houd je cv overzichtelijk
Maak hiervoor duidelijke tussenkopjes (bv. Pitch, werkervaring, opleiding etc.).
Wel of geen foto op je cv is je eigen keuze, een cv met een gezicht erbij blijft echter wel sneller “hangen” dan één zonder. Let er wel op dat je passende foto gebruikt (en niet een vakantiekiekje aan het zwembad).

Houd je cv kort en bondig
Probeer je cv op maximaal 2 pagina's te houden. Noem relevante werkervaring en geen hele lijst met opsommingen. Als starter op de arbeidsmarkt kun je je vakantie- / bijbaantjes vermelden op je cv. Heb je al meer werkervaring, dan is het minder interessant deze op je cv te vermelden. 

Vermijd clichés
Laat clichés als “teamplayer” of “geen 9 tot 5 mentaliteit” achterwege, maar gebruik je eigen woorden. 


Pas je cv voor iedere sollicitatie aan, zodat bij elke sollicitatie je sterke punten naar voren komen voor de betreffende functie (bv. de volgorde van je competenties).Een standaard cv bestaat dus niet als je eruit wilt springen, net zoals je je brief aanpast per sollicitatie bekijk je ook voor elke sollicitatie je cv en maakt waar nodig aanpassingen.

Veel succes met het maken van je cv!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions