Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe presenteer jij jezelf tijdens een sollicitatiegesprek?

6 augustus 2019 | De vraag “Vertel eens iets over jezelf?” is een algemene open vraag en het gesprek kan na deze vraag alle kanten op gaan. Voor de één is het een hele ongemakkelijke vraag en voor de ander is het een kans die veel vrijheid geeft om antwoord te geven. In de vorige blog hebben we verteld over hoe je dit kan aanpakken. In deze blog vertelt Sander over zijn ervaring nadat hij mee is geweest met een kandidaat op een sollicitatiegesprek. Aan de hand van zijn ervaring deelt Sander tips voor tijdens een sollicitatiegesprek!

De voorbereiding op het sollicitatiegesprek

Tijdens mijn werk, maar ook daarbuiten, kom ik veel mensen tegen. Ieder mens is uniek en interpreteert de vraag “Vertel eens iets over jezelf" anders. Zo ben ik afgelopen week mee geweest met een kandidaat voor een sollicitatiegesprek. Waarom? Omdat de kandidaat dat een fijn gevoel gaf. Dat is dan natuurlijk geen probleem! We hebben ter voorbereiding van het gesprek besproken wat wij graag willen weten.

Presenteer jezelf tijdens het sollicitatiegesprek

Hoe moet ik mezelf presenteren? Dat was één van de vragen van de kandidaat. Hierop was mijn antwoord simpel: “Wees jezelf, dat is het belangrijkste!”. Tijdens het gesprek kwam, zoals verwacht, de vraag vanuit de opdrachtgever: “Kun je wat over jezelf vertellen?”. De kandidaat begon over zichzelf te vertellen en vervolgens over zijn werkervaring. Hij bleef zichzelf waardoor de opdrachtgever een goed beeld kreeg van wie hij is.

Wees vooral jezelf tijdens je presentatie

Tijdens een sollicitatiegesprek ga je jezelf voorstellen of jezelf pitchen. Een tip is om eerst je persoonlijke verhaal te vertellen; geef antwoord op de vraag wie je bent. Denk hierbij aan je naam, leeftijd, woonplaats, thuissituatie, hobby’s en je (levens)motto. Vertel daarna pas meer over je werkervaring, opleiding en vooral: waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? 

Blijf jezelf en ga de nieuwe uitdaging aan

Wat Sander vooral mee wil geven aan iedereen is om jezelf te blijven! Wil jij ook samen met ons op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan zeker onze vacatures en wij helpen je graag verder!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions