Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe sluit je een sollicitatiebrief af?

Je hebt een leuke vacature gevonden en bent druk bezig met het schrijven van je sollicitatiebrief. De openingszin is tip top in orde voor een goede eerste indruk, maar wist je dat de afsluiting net zo belangrijk is? Hier wat tips voor de afsluiting van je sollicitatiebrief.

Waarom is de afsluiting van je sollicitatiebrief zo belangrijk?

De laatste woorden uit je brief hebben minstens zoveel effect als de openingszin. Daarom is het belangrijk dat de afsluiting enthousiast en overtuigend overkomt, zodat de goede eerste indruk van de eerste zin ook blijft hangen bij het einde van de brief. Een goede conclusie van jouw brief als laatste zin, zorgt ervoor dat de lezer eerder geneigd is je uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Wat moet er in een goede afsluiting staan?

Een standaardzin zoals; “In afwachting van uw reactie verblijf ik”, is niet meer voldoende om een goede indruk achter te laten. Voor een echte goede afsluiting kun je een aantal elementen in de laatste zin toevoegen;
- Zorg dat jouw enthousiasme voor de baan en het bedrijf goed overkomen.
- Verwijs naar jouw CV.
- Call to action; laat weten dat je graag op gesprek komt of geef aan dat je telefonisch contact opneemt om je sollicitatie toe te lichten.
- Sluit af met een groet en je naam.

Tips voor afsluitende zinnen

- Sluit niet te formeel af (zoals “Hoogachtend..”), maar ook niet te informeel (zoals “Groetjes”)
- Zoek de middenweg tussen bescheiden en arrogant. (“Ik hoop dat u….” /”Ik voldoe aan alle eisen en zie de uitnodiging voor een gesprek tegemoet”)
- Geef jouw toegevoegde waarde voor het bedrijf aan.
- Houd het kort maar krachtig.
- Geef je eigen draai aan de afsluiting (in de stijl waarin je ook de rest van je brief hebt geschreven)

Doe je een open sollicitatie? Zet dan in de afsluiting dat jij contact opneemt met het bedrijf om je sollicitatie te bespreken (aangezien zij geen vacature open hebben staan).

Solliciteer je intern? Dan kan de afsluiting iets informeler, het bedrijf kent jou al!

Succes met het schrijven van een goede afsluiting voor jouw sollicitatiebrief!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions