Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe vind ik geschikt personeel?

Heb jij als organisatie zijnde al een tijdje een vacature open staan maar reageert geen geschikt personeel? Dit kan bijvoorbeeld met een van deze zaken te maken hebben;

  • De vacature is te uitgebreid, niemand past in ‘het profiel’ 
  • De tekst is gericht op het verkeerde publiek
  • Je bent niet goed zichtbaar op de juiste locatie (waar jouw publiek zit)

Is de vacature te uitgebreid? 

Wat verwacht je van een medewerker in de functie die je open hebt gezet, wat zijn de kerntaken en wat zijn ‘extra’ taken? Moet de nieuwe medewerker die extra taken ook kunnen uitoefenen of mag deze dat nog leren? Is het reëel wat je verwacht? 
Misschien kun je de vacature opdelen in twee verschillende vacatures waardoor je gerichter publiek krijgt en wel geschikt personeel kunt vinden! 

De tekst richt zich op een verkeerd publiek.

Schrijf jij de vacature in je eigen vaktaal en is dit bijvoorbeeld heel technisch?
Dan krijg je geen ‘junioren’ die op deze functie gaan reageren, simpelweg omdat ze niet weten waar de vacature over gaat. Wil je juist mensen aantrekken die begrijpen waar je het over hebt, ‘senioren’ is het misschien juist een goed idee om vaktaal te gebruiken! 
Zo moet je per vacature kijken, wie is je doelgroep en in welke ‘taal’ lezen zij de vacature? 

Je bent niet goed zichtbaar.

Je hebt een goed in elkaar gezette vacaturetekst online gezet afgestemd op de doelgroep en takenpakket maar je krijgt geen reactie.. Dit kan zijn doordat er schaarste is in de markt of omdat je niet zichtbaar bent. Dit kun je verbeteren door bijvoorbeeld een advertentie te plaatsen met jouw vacature, online of in de krant. Maar ook door mensen er over te vertellen, delen via social media en natuurlijk op diverse vacaturesites jouw vacature online zetten! 

Heb jij een vacature maar heb jij geen tijd om geschikt personeel te zoeken? 
Je mag ook altijd hier de vacature doorsturen dan helpen wij met het opstellen en de werving en selectie van deze vacature! Je mag de kandidaat dan zelf een contract aanbieden maar de voorselectie verzorgen wij voor jou!

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions