Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Hoe voorkom je werkstress rondom vakantie?

Waarschijnlijk herken je het wel dat er nog genoeg werkzaamheden zijn die je graag voor de vakantie nog afgerond wilt hebben. Vaak kan dit nog voor extra drukke dagen zorgen, terwijl je juist wilt afbouwen en naar de vakantie toe wilt werken.
Je wilt dit wel afronden, want anders ga je niet met een lekker gevoel op vakantie.

Om dit te voorkomen bieden we je handige tips aan om dit geleidelijk aan te kunnen laten verlopen.

Planning

Waar dit mogelijk is kun je een aantal weken voor je vakantie je planning hierop aanpassen. Begin niet met iets nieuws als je weet dat het veel tijd in beslag gaat nemen.

Prioriteit

Het stellen van prioriteiten is belangrijk in de aanloop van een vakantie. Wat moet echt af en wat zou eventueel na je vakantie gedaan kunnen worden. Wellicht is het een idee dat je in overleg met een collega bepaalde werkzaamheden kunt overdragen tijdens je vakantie

Meldingen op telefoon

Dagelijks hebben we onze smartphone in de handen om allerlei zaken te kunnen doen. Een idee is om je werkmail tijdens de vakantie uit te zetten. Dit voorkomt de neiging om toch te gaan kijken en je misschien druk te maken over wat je gelezen hebt.
Communiceer met je collega’s en externe partijen dat je tijdens een bepaalde manier op vakantie bent. Dit kun je doen door een “Out-of-Office” in te stellen en je WhatsApp status bij te werken dat je op vakantie bent.

Ben je niet te missen op vakantie?

Zorg dan dat je een vast moment van de dag met je werk bezig. Vaak zijn de ochtenden geschikt hiervoor, zeker gezien het feit dat je ‘s ochtends het effectiefst bent.

Vervanging tijdens vakantie

Is er een collega waar je veel mee samenwerkt en weet die collega veel van alle werkzaamheden af. Zorg dat je de taken over kunt dragen, dat bespaart je een hoop stress en geeft een goed gevoel dat je werkzaamheden in goede handen zijn.

Hopelijk kunnen deze tips je met een geruster hart op vakantie laten gaan. Want het belangrijkste is natuurlijk wel; Genieten van je vakantie!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions