Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Jezelf voorstellen als nieuwe collega | Zo doe je dat! 

Jezelf voorstellen als nieuwe collega

30 juli 2019 | Vertel eens iets over jezelf; de vraag die in veel sollicitaties of kennismakingen wordt gesteld en waar velen tegenop zien. Wat wordt er verwacht van je antwoord? In vele gevallen wordt er niet per se iets specifieks verwacht. De vrijheid die jij krijgt in deze vraag leidt vaak tot een interessant gesprek, of juist niet. Wij geven je tips om een goede eerste indruk wanneer jij jezelf gaat voorstellen als nieuwe collega!

Wat vertel je over jezelf?

Begin met je naam, gezins-/woonsituatie, eventueel leeftijd en woonplaats. Een aantal voorbeelden wat je nog meer kunt vertellen om een goed beeld van jezelf te schetsen:

  • Waar krijg je energie van?
  • Wat vond je de moeite waard tijdens je studie/werk?
  • Wat zijn je ambities? Waar zie jij jezelf staan in de toekomst?
  • Waarom heb jij gekozen om hier te zijn? 
  • Wat zijn overige recente en relevante activiteiten?

Benoem ook 2 á 3 goede eigenschappen van jezelf. Probeer te vertellen aan de hand van een voorbeeld of situatie waaruit blijkt dat jij over deze eigenschappen beschikt. Bekijk eens hoe Manon en Sander zichzelf voorstellen toen ze bij ons kwamen werken!

Presenteer jezelf als nieuwe collega 

Het aangaan van een dialoog kan zinvol zijn. Wees open over jezelf en toon interesse in je nieuwe collega’s. Het doel van het gesprek is dat jouw gesprekspartner meer over jou te weten komt, maar ook andersom. Zorg er dus voor dat je interessante dingen over jezelf kan vertellen en aan de ander kan vragen.

Non-verbale houding

De non-verbale signalen die jij afgeeft zijn minstens zo belangrijk als de verbale communicatie. Je houding, het oogcontact, je intonatie en je outfit zijn namelijk punten wat vaak ook iets over jouw persoonlijkheid zegt. Zorg dat je er zelfverzekerd staat; sta rechtop, geef een stevige handdruk en maak oogcontact. 

De juiste balans

Het juiste antwoord draait allemaal om een juiste balans wanneer je jezelf voorstelt aan nieuwe collega’s. Als je iets over jezelf gaat vertellen kun je een grapje maken om het ijs te breken, maar bij tien grapjes wordt je niet meer serieus genomen. Een te lang verhaal is te lang en te kort is te kort. De balans hierin aanvoelen zegt iets over je kwaliteit. Om een richtlijn te geven: doe je verhaal in hooguit 2 á 3 minuten. 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Je bent nu klaar gestoomd om jezelf voor te stellen aan je nieuwe collega’s binnen een nieuwe omgeving. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct!

Direct inschrijven Bekijk vacatures

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions