Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Motivatiebrief

Wat is het verschil tussen een sollicitatiebrief en een motivatiebrief? Wanneer je op zoek bent naar werk, kom je heel wat vacatures tegen. Bij de een vragen ze om te reageren door middel van een sollicitatiebrief en bij de ander via een motivatiebrief. Wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee?

Het verschil is eigenlijk maar heel klein, beide brieven bevatten bijna dezelfde informatie alleen in een motivatiebrief ga je wat meer in op jouw eigen motivatie, waarom wil jij deze baan, waarom ben jij geschikt en waarom spreekt dit bedrijf jou zo aan?

Een goede motivatiebrief in een handomdraai

Volg onderstaande stappen en stel een goede motivatiebrief samen in een handomdraai!  

1. Ga op onderzoek uit

Ga op onderzoek uit, wat is het voor soort bedrijf, in welke branche werken zij. Doen zij veel zaken met bedrijven of juist particulieren? Hebben zij meerdere vestigingen of zijn zij onlangs nog in het nieuws geweest? Door jezelf deze vragen over het bedrijf te stellen kom je er achter of deze cultuur ook een beetje bij jou past en weet je wat ze precies doen.      

2. De openingszin

Ga voor een opvallende openingszin, begin je brief met een vraag of vertel meteen wat je zo aanspreekt in deze functie door op die manier op te vallen! Wanneer zij 10 brieven krijgen waarvan de eerste zin bij iedereen; “naar aanleiding van uw vacature…….” begint. Val je natuurlijk wel op door hier anders mee om te gaan!      

3. De kern van de brief

In de kern van de brief ga je dieper in op de reden van jouw interesse, waarom jij de meest geschikte kandidaat zal zijn en waarom het bedrijf je zo aanspreekt. Noem zoveel mogelijk voorbeelden waaruit blijkt dat jij zegt wat je bent, op deze manier kom jij geloofwaardiger over.    

4. Afsluiting

Kom met een pakkende slotzin, zorg dat je indruk maakt waardoor je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Geef ook aan dat jij je brief graag persoonlijk toe wilt lichten.      

5. Curriculum Vitae

Of wel je CV. Minstens zo belangrijk als je brief is een goed CV. In de volgende nieuwsbrief geven wij hierover een aantal tips.

6. Laat het een ander lezen

Last but not least, laat bij voorkeur je sollicitatie/motivatiebrief lezen door een ander, zij zien meer dan jijzelf en zo haal je mogelijke spelfouten er nog uit.

Stuur je motivatiebrief naar ons

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan bij ons in en stuur je motivatie naar ons. Dan zoeken wij een geschikte baan voor jou en zorgen we voor een perfecte match tussen jou en je nieuwe werkgever. 

Direct inschrijven 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | website optimalisatie dotsolutions