Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wij geven je antwoord op dé vraag die je in elk sollicitatiegesprek wel kunt

verwachten:

“Wat weet jij over onze organisatie?”

Een vraag die vaak aan bod komt tijdens het sollicitatiegesprek. Met deze vraag wil het bedrijf achterhalen hoe goed jij je hebt voorbereid en of je je hebt verdiept in de organisatie. Bereid je dus goed voor op deze vraag! Je kunt hiervoor de website bekijken voor informatie. Daarnaast kun je je  inlezen op het vakgebied, beroeps veld of markt waarin het bedrijf actief is.

Bij deze vraag moet je in staat zijn om iets te vertellen over de markt, producten of diensten, mensen en missie van de organisatie.  Dit hoeft opgedreund te worden, maar laat zien dat je je hebt verdiept, geïnteresseerd bent in het bedrijf en meer over hen te weten wil komen.

Geef bijvoorbeeld een aantal punten aan die je opgevallen zijn aan het bedrijf, zoals missie en visie. Noem positieve punten van het bedrijf en laat zien dat je inzicht hebt over hoe en op welke manier het bedrijf in de markt staat.

Voorbeeld:
Ik heb veel informatie op uw website kunnen vinden en kunnen lezen over het reilen en zeilen van uw organisatie. Wat er met name voor mij uitspringt, is dat uw bedrijf een duidelijke visie heeft over “onderwerp X”. Ook zie ik uw bedrijf regelmatig positief in het nieuws voorbij komen op het vlak van “….”. Deze aspecten spreken mij erg aan en dat is mede de reden dat ik solliciteer naar deze functie.

Of begin met “Wat me vooral erg aansprak binnen ‘het bedrijf’ is..” of “Ik las laatst een nieuwsartikel…, dus ik werd gelijk enthousiast”. Licht dit natuurlijk goed toe met waarom je enthousiast werd of waarom het je aanspreekt. Hier kun je ook direct inhaken op je kernwaarden / eigenschappen die hierbij aansluiten.

Heb je vragen over het bedrijf? Wacht dan niet tot het eind van het gesprek, deze kun je tussentijds gewoon stellen! Het bedrijf is natuurlijk enthousiast over wat zij doen en willen hier graag over vertellen. Zorg er wel voor dat je de juiste vragen stelt. Vragen die je al op voorhand had kunnen weten (vindbaar op de website), kun je beter niet stellen. Je kunt bijvoorbeeld wel doorvragen op onderwerpen die je bent tegengekomen op de website of op informatie die het bedrijf geeft tijdens het gesprek. Verdiep je dus goed in de organisatie!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | website optimalisatie dotsolutions