Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Tips voor een elevator pitch: de korte presentatie over jezelf

Ben jij op zoek naar een nieuwe werkgever? Dan is het goed om een elevator pitch paraat te hebben. Het kan namelijk altijd van pas komen bij het netwerken. Het is een korte presentatie over jezelf waarin je de ander in maximaal 60 seconden weet te overtuigen van je kwaliteit. Het is bij wijze van spreken een korte presentatie over jezelf die je kunt houden wanneer je iemand tegenkomt in de lift. 

elevator pitch - presenteer jezelf

Wat vertel je tijdens je elevator pitch? 

Maak een duidelijke structuur en onthoud: wees kort en krachtig. Geef in ieder geval antwoord op de volgende vragen:

Wie ben je? 
Geef de onmisbare basisinformatie: je naam, leeftijd, opleiding, werkervaring.

Wat voeg je toe?
Vertel wat je eerder hebt bereikt aan de hand van een voorbeeld of situatie.

Wat zoek je?
Wees concreet. Geef aan wat je ambieert en zoekt, denk hierbij aan bepaalde werkzaamheden of verantwoordelijkheden.

Stem de presentatie over jezelf af op je gesprekspartner, verplaats je in zijn/haar behoefte. Iedere situatie is anders, maar de basis van je elevator pitch blijft gelijk. Maak het eigen en gebruik niet te veel vaktermen, blijf kort en krachtig. Wees ook niet bang om in de ik-vorm te praten, dit maakt het persoonlijker. Vertel enthousiast, prikkel je gesprekspartner en zorg dat je van jezelf overtuigt bent, hiermee kan je ook de ander overtuigen. 

Hoe sluit je effectief de elevator pitch af?

Herhaal je naam aan het einde van je elevator pitch en sluit af met een uitnodiging. Vraag bijvoorbeeld naar de contactgegevens van je gesprekspartner om verder te praten. Hierdoor kun je de reactie van de ander peilen. Je weet maar nooit: wellicht kunnen jullie in de toekomst iets voor elkaar betekenen. 

Presenteer jezelf aan ons

Zoek jij een nieuwe uitdaging? Pitch jezelf bij ons! Dan gaan wij samen op zoek! Wij helpen je graag verder om een nieuwe baan te vinden. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. 

Direct inschrijven Bekijk vacatures

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions