Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wij geven je antwoord op dé vraag die je in elk sollicitatiegesprek wel kunt verwachten:

“Vertel eens wat over jezelf”

Een lastige vraag, want wat wordt er eigenlijk mee bedoeld?
Vaak wordt deze vraag onderschat en weten we niet zo goed wat we moeten antwoorden. Maar je kunt je hierop voorbereiden! Sommige mensen beginnen na het vertellen van hun naam en leeftijd gelijk over hun huidige baan en arbeidsverleden. Prima, maar wie ben jij afgezien van je baan?

Je cv hebben ze al gezien en dat zal in eerste instantie op de functie aansluiten, anders was je vast niet uitgenodigd voor een gesprek. Recruiters en werkgevers willen jou als mens ontmoeten en dus de persoon achter het cv leren kennen. Daarom is het waardevol om jezelf goed te laten zien.

Noem iets over je passie, opleiding, werkervaring en hou het kort maar krachtig. Kaart punten uit je CV aan, maar geef geen herhaling van wat er letterlijk in je CV staat.

Je antwoord mag hooguit twee á drie minuten lang zijn. Bij je wieg beginnen is natuurlijk overdreven, maar waar begin je dan wel?

Vijf tips:

- Waar krijg je energie van (hobby’s/passie)
- Wat zijn je ambities (zakelijk gezien)
- Waarom je deze weg/sollicitatie kiest
- Relevante activiteiten
- Benoem 2 á 3 goede eigenschappen

Voorbeeld:

Na mijn opleiding X merkte ik al snel dat ik verkopen echt heel leuk vind! Daarom heb ik voor een functie gekozen binnen bedrijf X om mijn saleservaring op te doen, hier heb ik X jaar gewerkt.
Ik ben een ambitieuze, gedreven verkoper die houdt van resultaat. Zo heb ik bij werkgever X een verkoopresultaat van X weten te realiseren. Recentelijk las ik in de krant een artikel over … wat mij erg aansprak in dat artikel was dat het overeenkomt met X in jullie organisatie

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

De laatste tweets

keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | ontwerp dotsolutions