Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wat doe je met een gat in je CV?

Iedereen heeft wel eens een CV gemaakt en gemerkt dat het makkelijker klinkt dan dat het in praktijk is. Het is je visitekaartje die interesse moet wekken bij de lezer, want meestal wordt er een eerste selectie gemaakt op basis van je CV en kan jij zelf niets mondeling toelichten. 

Regelmatig spreken wij sollicitanten, die worstelen met diverse vraagstukken en geven wij tips om hun CV nog krachtiger te maken. Vandaar dat ik zelf een aantal tips opgeschreven heb over wat te doen met een gat in je CV. 

Goed om te weten, is dat een recruiter je CV de eerste keer gemiddeld 8 seconde bekijkt en het niet inhoudelijk doorleest. Een gat in je CV valt pas op, als dit langer dan 3 maanden is.
 
Een gat in je CV hoeft helemaal niet erg te zijn, zolang je maar eerlijk bent en het op een positieve manier toelicht.

- Zorg dat je het kort houdt en to the point blijft
- Wees eerlijk over de reden 
- Zorg dat de reden de lading volledig dekt
- Hou het positief 
- Werk met maand / jaartallen  

Uiteraard blijft het per persoon verschillend, maar het is voornamelijk je mindset. Het gat van je CV is niet terug te draaien, maar het belangrijkste is dat jij in jezelf gelooft en dat jij juist je sterke kanten benadrukt. 

Ook adviseer ik je een motivatiebrief mee te sturen of om achter je sollicitatie aan te bellen. Dan kan je nog kort toelichten wie je bent en je positieve punten te benoemen!     

Een gat is een klein gedeelte van je CV. Zorg dat je de nadruk legt op wat je wel hebt gedaan, wat jouw kwaliteiten zijn en waarom jij de persoon bent voor de functie!
Benadruk juist je werkzaamheden, opleidingen / cursussen, vaardigheden waar jij goed in bent en die aansluiten bij de betreffende vacature waarop je reageert.  

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions