Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wat is transitievergoeding?

Transitievergoeding is een financiële vergoeding waar je recht op hebt wanneer het dienstverband op initiatief van de werkgever wordt beëindigd. Deze vergoeding is bedoeld als financiële steun om een andere baan te vinden. Je kunt dit dus gebruiken voor bijvoorbeeld scholing of begeleiding naar ander werk. De vergoeding is vrij besteedbaar, je kunt zelf bepalen waar je de vergoeding voor gebruikt.

Wanneer heb ik recht op transitievergoeding?

Per 1 januari 2020 heb je vanaf de eerste gewerkte dag recht op transitievergoeding als je werkgever jouw contract beëindigd. De transitievergoeding moet je als werknemer zelf aanvragen binnen 3 maanden na beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Hierna vervalt het recht op transitievergoeding.

Op hoeveel transitievergoeding heb ik recht?

De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van het salaris en het aantal dienstjaren van de werknemer. Wil je berekenen hoeveel transitievergoeding je krijgt? De berekening moet worden gedaan op basis van jouw eigen situatie. Je hebt recht op 1/3e maandsalaris per dienstjaar of een evenredig deel hiervan (afhankelijk van hoe lang je werkzaam bent geweest).

Let op; wanneer je scholing hebt gehad van het bedrijf, dan kan het zijn dat deze kopsten worden verrekend met jouw transitievergoeding. 

Wanneer heb je geen recht op transitievergoeding? 

1. Je contract is beëindigd met wederzijds goedvinden (hierin worden afspraken gemaakt over een eventuele vergoeding.
2. Je ontslag heeft een ernstig verwijtbare reden, bijvoorbeeld diefstal of gebruik van geweld.
3. De arbeidsovereenkomst eindigt voor je 18e verjaardag en je hebt gemiddeld niet meer dan 12 uur per week gewerkt bij deze werkgever. In deze situatie gaat het meestal om een bijbaan.
4. De arbeidsovereenkomst loopt af omdat je de AOW gerechtigde leeftijd bereikt hebt.
5. Bij faillissement van het bedrijf.
6. Als je bij einde van jouw contract direct een nieuw contract aangeboden krijgt, die binnen 6 maanden na het einde van de vorige overeenkomst ingaat.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions