Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wat weet mijn werkgever van mij?

Welke gegevens mag een werkgever vragen?
Werkgevers verwerken veel persoonsgegevens van hun werknemers, deze zijn opgeslagen in een personeelsdossier. Zo’n dossier mag alleen aangemaakt worden als dit nodig is om de aangeboden diensten zo goed mogelijk te kunnen verlenen. Diensten als uitzenden, verlonen of persoonlijke ontwikkeling.

Welke gegevens worden er genoteerd?

Wanneer je via EN uitzendbureau aan het werk gaat bij een van onze opdrachtgevers hebben wij een aantal gegevens van jou nodig.
Onder andere deze;

  • BSN nummer
  • IBAN nummer
  • Kopie geldig legitimatiebewijs
  • Geboorteplaats en -datum
  • Loonheffingskorting

Deze gegevens zijn wij nodig om een contract te maken en jouw salaris uit te betalen.

Mag een werkgever medische gegevens opvragen?

Als je werkzaam bent voor EN uitzendbureau en je bent ziek, mag niet alles worden genoteerd. Als uitzendkracht heb je het recht om de aard van de ziekte niet te melden. Wel wordt er gevraagd en genoteerd wat de verwachte ziekteperiode is en of het verzuim is veroorzaakt door een verkeers- of arbeidsongeval. De aard en oorzaak van verzuim wordt niet genoteerd, ook geen eigen waarnemingen of afspraken met artsen/therapeuten. 
 
Wanneer jij het fijn vindt om met een van onze collega’s wel de reden van jouw verzuim te bespreken is dit geen enkel probleem! Wij bieden een luisterend oor en helpen je indien nodig. Het is en blijft mensenwerk!

Privé gegevens

Het kan natuurlijk zo zijn dat je langere tijd bij een bedrijf in dienst bent, dan is de kans groot dat zij niet alleen je contactgegevens van je weten maar ook veel persoonlijke zaken.
Zaken als relatiestatus, thuissituatie en inzage in dingen die je plaatst op social media omdat je bevriend bent met elkaar (Instagram/Facebook).
Staan deze dingen ook in jouw dossier? Nee. 
De werkgever mag je zoveel vertellen als jij je prettig bij voelt alleen zal de werkgever alleen zaken noteren die invloed kunnen hebben op de werkzaamheden. 

Hoe lang blijven deze gegevens bewaard? 

Wij zijn verplicht elke jaar de gegevens te anonimiseren of te archiveren die ouder zijn dan 2 of 5 jaar, afhankelijk van de soort gegevens. In mei 2019 is de AVG ingegaan en zijn er regels veranderd met betrekking tot de bewaartermijn.  

Voor meer informatie, bekijk hier ons privacy statement.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions