Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Week van de Geletterdheid

9 september - 15 september 2019 | Voor het verwerven, verwerken en gebruiken van informatie is het gebruik van taal, cijfers en grafische gegevens noodzakelijk. Deze week staan we stil bij de geletterdheid in Nederland, omdat er hedendaags minder wordt geschreven en gelezen en dit wel belangrijk is. Je komt het overal tegen in het dagelijkse leven: een uurtabel interpreteren, gebruiksaanwijzing begrijpen, een (online) formulier invullen et cetera. 

Waarom is geletterdheid belangrijk?

De vaardigheid om met informatie om te gaan, te begrijpen en doelgericht te gebruiken noemen we geletterdheid. Het is daarmee ruimer dan alleen het kunnen lezen en schrijven. Tegenwoordig vallen digitale vaardigheden ook onder geletterdheid. Onvoldoende geletterdheid schaadt je zelfvertrouwen, het vertrouwen in een ander en beperkt je in de ondersteuning van bijvoorbeeld je kinderen. Geletterdheid is noodzakelijk bij het maken van verantwoorde maatschappelijke keuzes. 

Wat is de invloed van laaggeletterdheid op jouw kans in de arbeidsmarkt?

Op de arbeidsmarkt is geletterdheid een belangrijk aspect. Het blijkt essentieel te zijn voor het verwerven en behouden van een positie in de arbeidsmarkt. Onder nieuwe geletterdheid vallen digitale vaardigheden, wat tegenwoordig ook ondenkbaar is in het dagelijkse leven. 

Het is nooit te laat om (bij) te leren

In Nederland heeft 1 op de 6 mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak ook met digitale vaardigheden. Kan jouw (digitale) geletterdheid ook wel wat beter? Het is nooit te laat om hier meer aandacht aan te besteden! Wij van EN uitzendbureau geloven dat je jezelf altijd kunt blijven ontwikkelen en dat dit belangrijk is. Ben jij op zoek naar een baan en heb je moeite met lezen, schrijven en/of rekenen? Wij helpen je graag verder met het vinden van een baan. 

Neem contact op  Direct inschrijven

Ontwikkel jezelf en blijf doorgroeien

De conclusie van dit artikel is dat bijleren en doorgroeien nooit onmogelijk is. Sander vertelt in deze blog hoe je jezelf kunt blijven ontwikkelen als uitzendkracht. 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions