Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Worden mijn feestdagen doorbetaald?

December is weer aangekomen..

Dit betekent voor velen een gezellige maand vol feesten en gezelligheid met vrienden en familie maar ook een dure maand die soms wat zorgen met zich meebrengt.. 

Neem de kerstperiode; de meeste bedrijven zijn gesloten met de kerstdagen en soms ook nog extra dagen voor of na kerst. Nog maar niet te spreken over bedrijven die soms zelfs twee weken een verplichte bedrijfssluiting hebben!

Wat betekent dit voor jou en jouw portemonnee en wat zijn de mogelijkheden? 

Worden mijn feestdagen doorbetaald?

Of tijdens feestdagen het loon wordt doorbetaald hangt af van de afspraken die je als werknemer met je werkgever hebt gemaakt. Dit kun je terugvinden in de arbeidsovereenkomst, of in de cao voor jouw branche. In de meeste gevallen geldt echter dat tijdens de officiële feestdagen het loon gewoon wordt doorbetaald.
Werk je via een uitzendbureau en zit je in fase 1 of 2, dan bouw je over het algemeen deze reserveringen op net als bijvoorbeeld vakantiedagen. Er kan echter ook afgesproken zijn dat jouw reserveringen direct bij het loon uitbetaald worden, je bouwt dan niets op.

Verplichte bedrijfssluiting

Stel nu dat het bedrijf waar jij werkzaam bent twee weken is gesloten rondom de kerstperiode. Wat zijn jouw opties? Wanneer jij genoeg dagen hebt opgebouwd, kun jij uiteraard deze hiervoor gebruiken. De kerstdagen en Nieuwjaarsdag worden betaald uit het ‘feestdagen potje’ en de resterende dagen vanuit je vakantiedagen. 

Werk jij via een uitzendbureau en zit jij in fase 1 of 2, dan kun je ook een WW uitkering aanvragen voor deze periode. Kijk ten allen tijden je contract na! Staat hierin dat je deze dagen doorbetaald krijgt tijdens een verplichte bedrijfssluiting, krijg jij deze dagen betaald en hoef je uiteraard geen WW aan te vragen! 

Welke dagen vallen onder de officiële feestdagen?

Kerstmis (eerste en tweede kerstdag): woensdag 25 en donderdag 26 december 2020
Nieuwjaarsdag: woensdag 1 januari 2020
Pasen (eerste en tweede paasdag): zondag 12 en maandag 13 april 2020
Koningsdag: maandag 27 april 2020
Bevrijdingsdag: dinsdag 5 mei 2020 (eens per 5 jaar)
Hemelvaartsdag: donderdag 21 mei 2020
Pinksteren (eerste en tweede Pinksterdag): zondag 31 mei en maandag 1 juni 2020

Dit zijn de dagen waarop je je feestdaguren op kan nemen, of die worden doorbetaald.

Wanneer wordt je verloond in de kerstperiode?

Omdat de werkdagen in deze periode ook bij ons iets afwijken dan de standaard kan het zijn dat wij een andere datum dan anders hanteren voor de verloning, houd hier dus rekening mee! De weekloners krijgen verloond op de volgende data; 24 december 2019 en 2 januari 2020. De vierweekse lonen worden op de volgende datum uitbetaald; 2 januari 2020.

Weten wanneer je verloond wordt en wanneer je per vier weken salaris ontvangt?
Klik op deze link om de salariskalender te downloaden en zie wanneer je wordt uitbetaald! 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions