Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Wordt praktijkleren afgeschaft?

Bezuiniging praktijkleren gaat door: leerbanen op de tocht.

Lassers, timmerlieden en monteurs leren hun vak vaak in de praktijk. Van de studietijd brengen zij 80 procent door bij een bedrijf en gaan ze één dag naar school. Dit is de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Dit schooljaar zijn er bijna 108 duizend bbl-studenten, zo blijkt uit de cijfers van de SBB. De subsidie stimuleert bedrijven om leerbanen aan te bieden, zij kunnen een subsidie krijgen voor het begeleiden van een student.

De bezuiniging die er aan zit te komen, zal ervoor zorgen dat de bbl-studenten die juist in de praktijk leren nu weer de schoolbanken in moeten. Het leren in de praktijk is nuttig, voornamelijk voor de teokomstige vakmensen waar behoefte aan is, maar die worden nu de dupe van deze bezuiniging.

Meer weten? Lees hier verder.

 

Bron: www.aob.nl

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden

keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | web applicaties dotsolutions