Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Zo krijg jij een loonsverhoging!

Een loonsverhoging kun je op meerdere manieren krijgen. Een deel is bepaald in de cao van het bedrijf waar jij voor werkt. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf om een loonsverhoging of promotie vragen!

Loonsverhoging volgens cao

Salarisverhogingen zijn vaak geregeld in de cao. Jaarlijks wordt er veelal een procentuele verhoging doorgevoerd en heb je jaarlijks recht op een periodiek. Houd dit dus goed in de gaten! 

Deze verhogingen worden meestal automatisch doorgevoerd en kun je terugvinden op je loonstrook. Heb jij geen loonsverhoging gehad? Kijk dan in jouw cao of je hier wel recht op hebt, zodat je dit kan aangeven bij je werkgever en alsnog de loonsverhoging kan krijgen. 

Promotie krijgen

Vind jij dat het tijd is om een promotie te krijgen? Promotie krijgen heb je (deels) zelf in de hand. Een aantal factoren die meespelen kun je zelf positief beïnvloeden om zo eerder de promotie krijgen. 

- Werk bij een bedrijf die doorgroei mogelijkheden biedt
- Doe net even een stapje extra; geef meer dan 100%
- Promoot jezelf en laat zien (bijv. aan de hand van cijfers) dat je goed werk hebt verricht
- Laat je leidinggevende weten dat je een promotie wil (en onderbouw dit goed)
- Vergroot je kennis (leer nieuwe vaardigheden die voor belang zijn voor de organisatie)
- Solliciteer intern (wel op functies die je echt wilt)

Hoe vraag je om promotie / loonsverhoging

Tijdens een gesprek met je leidinggevende/manager kun je vragen om een loonsverhoging. Vragen om een loonsverhoging begint met zelfkennis en zelfverzekerdheid. Geloof jij oprecht dat jij meer waard bent? Dan is het makkelijker om dit gesprek aan te gaan en te onderbouwen waarom jij de loonsverhoging verdiend! Denk aan de volgende punten voordat je het gesprek aangaat;


- Wanneer vraag je om loonsverhoging? Kies het juiste moment, bijvoorbeeld bij een functioneringsgesprek of wanneer je functie veranderd.
- Bedenk van te voren hoeveel je wilt gaan verdienen (kijk in de cao bij jouw functie).
- Houd onderhandelingsruimte en zet dus iets hoger in (vuistregel is 10% meer)
- Onderbouw waarom jij een loonsverhoging verdiend (d.m.v. bereikte doelen, cijfers etc.)

Een promotie/loonsverhoging krijgen begint dus grotendeels bij jezelf. Zet je in voor het bedrijf, ontwikkel je en vraag dan om een loonsverhoging!

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions