Pagina wordt geladen ...

Vind hier je baan

Selecteer hieronder je type baan

De elementenvlieger van EN uitzendbureau

Doe de test en ontdek jouw sterke en zwakke punten in vijf minuten. De test is geschikt voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden.

Doe de test

Overstappen van uitzendbureau naar werkgever

20 augustus 2019 | Wil je aan het werk via een uitzendbureau maar wil je op lange termijn wel overstappen van uitzendbureau naar werkgever? Dat kan! Als jij al een een tijd via ons aan het werk bent bij een bedrijf en je prestaties zijn goed, dan komt het vaak voor dat de opdrachtgever je in dienst neemt. Maar waarom gebeurt dit niet meteen al? En wat zijn de voor- en nadelen? Wij vertellen je er graag meer over. 

Waar moet je op letten als je overstapt van uitzendbureau naar werkgever?

Regelmatig komt het voor dat een samenwerking tussen de uitzendkracht en de inlener zo goed bevalt dat de inlener de uitzendkracht in dienst laat treden. Maar waar moet je op letten als je gaat overstappen van uitzendbureau naar werkgever?

Proeftijd
Als je overstapt van uitzendbureau naar werkgever en je werkzaamheden zijn hetzelfde of vergelijkbaar, dan is een proeftijd nietig. Ook wanneer een proeftijd in het arbeidscontract staat vermeld is deze niet geldig. Als je andere werkzaamheden gaat verrichten waarvoor andere vaardigheden of verantwoordelijkheden gelden, dan kun je een overeenkomst maken over een proeftijd. 

Dienstverband: bepaalde of onbepaalde tijd?
Meestal wordt een uitzendkracht in eerste instantie in dienst genomen voor bepaalde tijd. Dit is volgens de wet niet altijd mogelijk omdat een werkgever maximaal drie arbeidsovereenkomsten mag aangaan met een werknemer binnen 36 maanden. De vierde arbeidsovereenkomst is automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Dit wordt ook wel ketenregeling genoemd. 

Als je via ons bij een bedrijf bent gekomen en de inlener je een arbeidsovereenkomst aanbiedt helpen wij je natuurlijk graag met deze overstap. Bij EN uitzendbureau kun je voor al je vragen terecht en zorgen we voor een goede overstap naar je nieuwe werkgever. 

Zoek jij een nieuwe uitdaging?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Bekijk onze vacatures en ga aan de slag als uitzendkracht (met wellicht uitzicht op een vast contract). 

Bekijk vacatures Schrijf je in

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions