Pagina wordt geladen ...

Vacatures commerciële sector

commercieel medewerker vacature drenthe

Zoek jij een vacature voor commercieel medewerker? Als commercieel medewerker werk je in de binnen- en/of buitendienst. Klantgerichtheid, overtuigingskracht en deskundig op het vakgebied omschrijven het vak. Je zult werken vanuit een commercieel oogpunt waarin je de juiste balans maakt tussen de belangen van de klant en de organisatie. Je bent een verkoper, maar dan met een uitgebreider takenpakket. 

Bekijk vacatures commercieel medewerker

Wat zijn de werkzaamheden van een commercieel medewerker?

Afhankelijk van het bedrijf waar jij commercieel medewerker bent zul je je bezighouden met onderstaande taken. Bekijk de vacatures voor specifieke informatie. 

  • Klanten adviseren
  • Offertes en facturen opstellen
  • Bestellingen afhandelen
  • Verkoopgesprekken voeren
  • Productkennis up-to-date houden
  • Meewerken aan marketing- en verkoopacties
  • Klanttevredenheid monitoren

Als commercieel medewerker/verkoper kan het zijn dat je werkt met targets. Je treedt accuraat op om een x aantal verkopen te behalen binnen een bepaalde periode. 

Welke competenties horen bij een commercieel medewerker?

Als commercieel medewerker zul je moeten voldoen aan een aantal competenties. Ook dit kan per vacature voor commercieel medewerker/verkoper verschillen. Om te beginnen is een commerciële houding van belang en ziet commerciële kansen. Daarnaast ben je:

  • Klantgericht, je denkt mee met de klant en stelt je professioneel op. Je denkt als verkoper aan de belangen van de klant en die van de organisatie. 
  • Georganiseerd, je behoudt het overzicht.
  • Communicatief vaardig, je hebt een vlotte babbel als commercieel medewerker/verkoper en hebt overtuigingskracht.

Hoe word ik commercieel medewerker?

Wanneer je reageert op een vacature commercieel medewerker wordt er vaak een mbo-opleiding in de commerciele richting gevraagd. Je kunt de opleiding Commercieel medewerker volgen op niveau 3 en 4, dit duurt twee tot drie jaar. 

Als er hbo-werk- en denkniveau wordt gevraagd sluit de opleiding commerciële economie goed aan op het beroep van commercieel medewerker. 

Soms krijg je als commercieel medewerker ook de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door salestrainingen te volgen. De doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf kunnen zijn accountmanager of vertegenwoordiger. 

Ik zoek vacatures commercieel medewerker/verkoper

Ben jij overtuigd om aan de slag te gaan als commercieel medewerker/verkoper? Wij hebben diverse vacatures voor jou. Je kunt direct solliciteren via onze site, je mag ons bellen of je komt eens langs bij ons op kantoor.

Bekijk vacatures commercieel medewerker

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang circa een keer per maand onze nieuwste vacatures en handige sollicitatietips! Wij verstrekken je gegevens niet aan derden en je kunt je op elk gewenst moment weer afmelden.

Aanmelden
keurmerken vcu keurmerken lloyds keurmerken nbbu keurmerken sna
sitemap | contact | hoger in Google dotsolutions